RESQ FAMILY – VERKTYGSLÅDA FÖR KOMMUNIKATION/KAMPANJMATERIAL

Vi är glada att kunna förse dig med vår ResQ Family kommunikationsverktygslåda! Denna verktygslåda innehåller kampanjmaterial som är utformat för att öka medvetenheten om RSV och den börda som RSV-relaterade sjukhusvistelser innebär för föräldrarnas hälsorelaterade livskvalitet i drabbade familjer. Gör som vi och hjälp till att sprida information om den omfattande påverkan som ett barns sjukhusvistelse har på föräldrarna och vad vårdpersonalen kan göra för att bättre stödja dem i framtiden! Vi vill varmt uppmana dig att ladda ner materialet på den här sidan och använda det för din egen kommunikation. Se till att använda hashtaggen #ResQFamily när du använder detta material och glöm inte att tagga oss @efcni /@EFCNIwecareX så att vi kan gilla och dela dina inlägg.

ResQ Family Projektrapport

Denna projektrapport ger en översikt över de viktigaste transnationella nyckelresultaten och beskriver inte bara RSV-relaterade symtom utan även livskvalitetsdimensioner relaterade till föräldrars hälsa. Dessutom behandlas landsspecifika resultat med fokus på parenterala känslor i förhållande till barnets hälsostatus, hälsokunskap och sjukdomsmedvetenhet samt kvaliteten på kommunikation och stödstrukturer från vårdgivare.

 Ladda ner din kopia nu!

ResQ Family Tanke Ledarskap Artikel

Denna Tanke Ledarskap Artikel, skriven av RSV-experten Prof Catherine Weil-Olivier och EFCNI:s Head of Scientific Affairs Dr Christina Tischer, belyser varför det är viktigt att ta itu med hela den börda som RSV-relaterade sjukhusvistelser av barn innebär för familjerna, så att nya strategier för förebyggande av RSV kan forma folkhälsan i Europa i framtiden.

Dessutom ger artikeln en översikt över de viktigaste resultaten från ResQ Family-studien, som speglar den omfattande känslomässiga bördan och påverkan på de drabbade familjernas hälsorelaterade livskvalitet.

Läs mer om behovet av framtida strategier för att förebygga RSV i vår Tanke Ledarskap Artikel.

ResQ Family One-Pager

Denna one-pager ger en översikt över de viktigaste nyckelresultaten från ResQ Family-studien och kan delas ut på konferenser eller skickas som en e-postbilaga för att uppmärksamma beslutsfattare inom hälso- och sjukvårdssektorn på studien eller för att förklara ämnets relevans för intresserade parter. QR-koden leder direkt till Communication Toolkit där du hittar ytterligare förslag på hur du kan sprida studieresultaten.

Ladda ner din kopia nu!

ResQ Family - Citatkort från expert

Ta en titt citatkortet från vår svenska ResQ Family-expert och lär dig mer om behovet av RSV-förebyggande åtgärder. 

ResQ Family - Forskningsnyheter

Denna forskningsnyhet ger en översikt över viktiga studieresultat och landspecifika resultat, som visar hur föräldrar påverkas och vilka landspecifika luckor i stödet till drabbade familjer som behöver täppas till i framtiden.

ResQ Family - videoserie för experter

I denna expertvideoserie visar olika experter från de länder som deltar i ResQ Family Study inom vilka områden familjerna påverkades mest när deras barn var inlagda på sjukhus.

Svensk expert: Prof Kajsa Bohlin, Department of Neonatology, Karolinska University Hospital/ Karolinska Institutet in Stockholm, belyser kvaliteten på kommunikationen och flödet av hälsoinformation mellan vårdpersonal och familjer under barnets sjukhusvistelse.

ResQ Family Kort rörlig video

Denna korta video tar upp de viktigaste resultaten från ResQ Family-studien när det gäller bördan för drabbade familjer. Den belyser föräldrarnas känslor i samband med den påfrestande situationen under barnets sjukhusvistelse, påverkan på familjens privatliv och yrkesliv, sjukdomsmedvetenhet samt kvaliteten på stödstrukturer via vårdgivare.

För en omfattande översikt över de viktigaste och landsspecifika resultaten, ta en titt på projektrapporten.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Öppenhet:  EFCNI fick ett forskningsbidrag från Sanofi för denna oberoende studie. Alla resulterande kommunikationstillgångar utvecklades och drevs självständigt av EFCNI med stöd från EFCNIs projektpartner Sanofi.